سیروس حصاری مستندساز سینمای ایران در گفتگو با سینماپرس اظهار داشت: سازمان ملل در ایران چند پروژه در دست دارد که برای حفظ محیط زیست و جلوگیری از آسیب دیدن لایه اوزون در نظر گرفته شده است. به همین منظور این دو پروژه مستند با موضوع نقش معادن در استان تهران و صدماتی که به محیط زیست وارد می کند و دیگری بحران آب ساخته می شوند. پیشنهاد ساخت این دو مستند از سوی سازمان جنگل ها و مراتع به من داده شد.
وی توضیح داد: ساخت برخی معادن باعث نابودی گونه های مختلف گیاهان و درختان شده و اضافات آنها در برخی مواقع معبر رودخانه ها را نیز پر کرده و بارش باران موجب پخش زباله ها در سطح محیط زیست می شوند.
حصاری افزود: من کارگردان هر دو مستند من هستم و عادل محبوبیان نیز به عنوان طراح و مشاور در این پروژه همکاری می کند. ۹۰ درصد از تصویربرداری هر دو پروژه پس از گذشت ۷ یا ۸ ماه انجام شده است و روزهای آینده وارد مرحله تدوین می شویم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مخاطب هیچ کدام از مستندها مردم نیستند و این دو فیلم قرار است برای مسئولان، تصمیم گیران، نمایندگان مجلس و ریاست جمهوری به نمایش گذاشته شود.
این کارگردان در ادامه از ساخت مستندی دیگر خبر داد و گفت: فیلمی دیگر با عنوان «اسم من باد» در دست ساخت دارم که به سفارش مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ساخته می شود.
حصاری افزود: این مستند درباره زندگی یک باد است که از افغانستان وارد ایران می شود و بعد به دو شاخه تبدیل می گردد. یک شاخه از این باد به سمت دریای عمان، چابهار، قشم و بوشهر می رود و شاخه ای دیگر از یزد، کرمان و شهرهای مرکزی عبور می کند، به تهران می رسد و از شمال کشور خارج می شود.
وی اظهار داشت: داستان این باد سمبلیک است. در قسمت هایی طوفان شن به وجود می آورد که باعث کوچ مردم می شود، در قسمتی به تولید برق کمک می کند و در برخی مکان ها این باد نشان دهنده دست خلاق خداوند است که طرح های زیبایی به وجود می آورد و کوه را در رخسارهای ویژه ای به شکل انسان درمی آورد. ما این باد و آثارش در شهرهای مختلف را دنبال کردیم.
این کارگردان خاطرنشان کرد: تصویربرداری این فیلم ۳۵ دقیقه ای رو به پایان است. متن در حال نوشته شدن است و طی روزهای آینده وارد مرحله صداگذاری آن خواهیم شد.
حصاری در پایان عوامل ساخت این مستند را معرفی کرد: نویسنده، کارگردان و تهیه کننده این اثر خودم هستم و جعفر سلیمی به عنوان تصویربردار، علی مولایی به عنوان آهنگساز، فاخره ابوترابی در مقام عکاس، دستیار کارگردان و مشاور، شهرام درخشان نویسنده متن و وحید باقرزاده در مقام تدوین گر در ساخت این مستند با ما همکاری کردند.
ارسال نظر